Απόφαση της Υπουργού Εργασίας σχετικά με την παροχή Ειδικού Επιδόματος Ασθενείας σε μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα ή αυτοτελώς εργαζόμενους που έχουν προσβληθεί από COVID-19"/>
Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Ειδικά επιδόματα σε όσους νόσησαν με covid-19 το τελευταίο τρίμηνο - Ποιοι δικαιούνται αίτηση

23.07.2021
14:21
Κοινωνία

Απόφαση της Υπουργού Εργασίας σχετικά με την παροχή Ειδικού Επιδόματος Ασθενείας σε μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα ή αυτοτελώς εργαζόμενους που έχουν προσβληθεί από COVID-19

 Στο πλαίσιο των περί των εκτάκτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του ιού COVID-19 Νόμων του 2020 και 2021 και λόγω του μεγάλου αριθμού που παρατηρείται στα κρούσματα ασθενών με κορωνοϊό, για σκοπούς απλοποίησης των διαδικασιών και γρηγορότερης εξυπηρέτησης των ασθενών, το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνει ότι δημοσιεύτηκε σήμερα στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, Απόφαση της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σχετικά με την παροχή Ειδικού Επιδόματος Ασθενείας σε μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα ή αυτοτελώς εργαζομένους που έχουν προσβληθεί από τον ιό COVID-19, από την 1η Μαΐου 2021 και μέχρι 31 Ιουλίου 2021 και κατέχουν το αναγκαίο ιατρικό πιστοποιητικό από το Υπουργείο Υγείας εντός της πιο πάνω περιόδου, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στο Σχέδιο. (Απόφαση Αρ. 142, Κ.Δ.Π. 334/2021) (Αίτηση ΕΕΑ.2).

Η όλη διαδικασία θα γίνεται με ηλεκτρονική υποβολή της σχετικής αίτησης και επεξεργασία έτσι ώστε η καταβολή του επιδόματος να γίνεται με γρήγορη διαδικασία.

Σημειώνεται ότι η αίτηση για το πιο πάνω Σχέδιο θα αναρτηθεί σήμερα στην ειδική ιστοσελίδα www.coronavirus.mlsi.gov.cy

Σημειώνεται περαιτέρω ότι το δικαίωμα υποβολής αίτησης στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων παραμένει, αλλά σε περίπτωση που θα υποβληθεί η ηλεκτρονική αίτηση, η αίτηση στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα θεωρείται ως μη υποβληθείσα.